KLANTEN GEVEN
ZON BEWUST
GEMIDDELD EEN
8,5

Algemeen systeemmonitor

Om de opbrengst van uw zonnepanelen systeem te kunnen waarborgen is het monitoren hiervan essentieel. Uw systeem levert u toch al snel honderden euro’s per jaar op. Mochten er zich problemen voordoen met het systeem, waardoor het systeem minder of zelfs geen opbrengst gegenereerd is het van groot belang dat dit snel geconstateerd en verholpen wordt. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw systeem te kunnen monitoren:

  • In eigen beheer, waarbij u via bleutooth uw systeem dagelijks kunt monitoren. Op uw omvormer (inverter) wordt een bleutooth-zender geplaatst die de opbrengst van uw systeem doorstuurt naar een uitleesapparaat. Hierop krijgt u een mooie grafische uitlezing over de werking en de opbrengst van uw zonnepanelensysteem. Tevens geeft het apparaat een melding als er een storing in het systeem optreedt.
  • Door zonbewust, waarbij via internet het systeem door ons gemonitord kan worden. Uw systeem wordt aan een webbox gekoppeld, welke op uw huidige modem of router wordt geschakeld (GSM module is ook mogelijk). Zon Bewust zal dagelijks de opbrengst van uw systeem monitoren en vergelijken met systemen bij u in de regio. Mocht blijken dat de opbrengst van uw systeem afwijkt, nemen wij direct contact met u op om de storing te verhelpen. Hierdoor bent u gegarandeerd van een optimale opbrengst van uw systeem. Uiteraard kunt u zelf dan ook via uw PC, laptop, Ipad of smartphone uw systeem dagelijks vanaf elke lokatie wereldwijd monitoren.

monitoring_overzichtSMA producten voor monitoring

Sunny Beam met Bluetooth draadloze technologie Het allesomvattende ‘zonder zorgen’-pakket voor thuis. Informatief, compact en eenvoudig te bedienen: de Sunny Beam met Bluetooth ziet er niet alleen goed uit, maar is ook de innovatieve bewakingsoplossing. Zijn grote grafische display laat in één oogopslag alle belangrijke gegevens zien.

Sunny Home Manager

Eigen verbruik intelligent optimaliseren. De Sunny Home Manager is de productoplossing voor de analyse en optimalisatie van het eigen verbruik – verbonden met een eenvoudige installatiebewaking via Sunny Portal. Maximaal tien gebruikelijke huishoudapparaten kunnen d.m.v. radiografische contactdozen intelligent worden geregeld. Daarbij leert het apparaat het typische verbruiksgedrag van het huishouden en verbindt deze informatie met de gegevens van de PV prognose om een financieel en ecologisch meest gunstig verbruik mogelijk te maken.

Sunny WebBox Bluetooth draadloze technologie

Razendsnel configureren, veilig bewaken. De bewakingsoplossing voor middelgrote tot grote PV installaties: de Sunny WebBox ontvangt en slaat alle actuele meetwaarden en gegevens op. Zo informeert ze 24 uur per dag over de werking van een installatie. In noodgevallen kan snel gereageerd worden en kunnen zodoende opbrengsten worden veiliggesteld. Via de webbrowser kunnen alle meetwaarden worden weergegeven, geëvalueerd of gedownload en tevens kunnen de parameters worden gewijzigd.

Sunny Portal

PV installaties professioneel bewaken, beheren en presenteren. Of het nu gaat om kleine installaties in huis of grote zonne-energieparken, meerdere PV installaties centraal beheren en bewaken bespaart tijd en geld. Servicemedewerkers, installateurs en installatiebeheerders hebben hierdoor altijd en overal toegang tot de belangrijkste gegevens. Vooraf geconfigureerde pagina’s kunnen gemakkelijk aangepast of aangevuld worden. Wilt u gegevenstabellen of diagrammen? Als het om de analyse van meetwaarden of de visualisatie van opbrengsten gaat, blijft er niets te wensen over.