KLANTEN GEVEN
ZON BEWUST
GEMIDDELD EEN
8,5

Algemeen

Besparen op uw gasrekening.. 

Een zonneboiler maakt in plaats van de elektromagnetische eigenschappen van het zonlicht gebruik van de warmte. Deze warmte wordt via een leidingsysteem naar het door u te consumeren warme water doorgevoerd. Zonneboilers zullen dankzij de recent ingevoerde subsidie op zonneboilers sterk in populariteit gaan toenemen. U kunt met behulp van een zonneboiler al snel tot de helft (gemiddeld 45%) van uw energiekosten voor het opwarmen van water besparen. Daarnaast bent u ook nog eens uiterst milieuvriendelijk, omdat een zonneboiler vanwege de duurzaamheid van zonne-energie veel (gemiddeld 280kg per jaar!) CO2-uitstoot voorkomt.

Zon Bewust levert alleen HR Solar zonneboilers. HRsolar is producent van de gelijknamige serie zonneboilers. De innovatieve zonneboilersystemen worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Zonneboilers van HRsolar onderscheiden zich door de hoogste opbrengst van Nederland. Door zijn montage-eenvoud en het hoogste rendement, zijn de totale investeringskosten van de HRsolar zonneboiler laag.

Binnen het productprogramma van HR Solar ligt een duidelijke focus op:

 • Hoog Rendement – Hoogste opbrengst van Nederland;
 • Montage eenvoud – Tijdbesparend installatiegemak.
 • Esthetische vormgeving – Elegante plaatsing op praktisch elk dak.

Wat doet een zonneboiler?

Een zonneboiler maakt gebruik van zonne-energie om uw tapwater op te warmen. Zo hoeft de gasketel minder/geen aardgas te verbranden om het tapwater tot de gewenste temperatuur te verwarmen. Met een zonneboiler kunt u daarom het milieu en uw portemonnee ontlasten. 

Wat doet een zonneboiler?
Bron: www.bespaarinstallateur.nl

 1. Één of meerdere zonnecollectoren vangen zonne-energie op en zetten dit om in warmte. Deze warmte wordt vervolgens door een vloeistof opgenomen en getransporteerd.
 2. In het voorraadvat bevindt zicht koud tapwater. Dit koude water wordt door de vloeistof vanuit de collector opgewarmd. Wanneer iemand bijvoorbeeld een douche neemt, zal opgewarmd tapwater vanuit het voorraadvat door de gasketel stromen. De gasketel zal het water verder verwarmen mocht dit nodig zijn.
 3. De pompset zorgt voor het rondpompen van de collectorvloeistof en houdt de verschillende temperaturen in de gaten. Van de regeling die op de pompset zit gemonteerd zijn de verschillende temperaturen af te lezen.

Tip; Sluit uw zonneboiler aan op uw wasmachine en vaatwasser. Zo vangen de zonnecollectoren ook energie op die u kunt gebruiken voor het wassen van uw kleren en servies. Vraag ons naar de mogelijkheden.

De voordelen van een zonneboiler

 • Bespaar flink op uw energiekosten
 • Goed voor het milieu, minder CO2 uitstoot
 • Uw woning stijgt in waarde
 • Zonneboilers gaan lang mee (25 jaar)
 • Snelle installatie, levert direct energie
 • Minder afhankelijk van energieleverancier en prijsontwikkelingen
 • Uw kunt uw zonneboiler laten voorfinancieren zonder dat uw maandlasten stijgen.

Financiering

Tevens bieden wij u als klant de mogelijkheid uw systeem te laten voorfinancieren tegen een zeer aantrekkelijke rente van 5,9% tot 6,3% (afhankelijk van uw situatie). Op deze manier kan het maandbedrag van de financiering gelijk of zelfs lager worden gesteld aan de maandelijkse besparing van uw panelen. Uw huidige maandlasten blijven in de terugverdientijd van uw systeem (gemiddeld 10 jaar)  gelijk of worden zelfs lager. Na de terugverdientijd zullen uw maandlasten aanzienlijk lager worden. Afhankelijk van het systeem kan dit wel oplopen tot € 150,- per maand.