KLANTEN GEVEN
ZON BEWUST
GEMIDDELD EEN
8,5

Algemeen

Zonnepanelen 

Solar_Array_Green_Field

Zonnepanelen (een zonnepaneel is een verzameling zonnecellen) werden tot voor kort bijna uitsluitend toegepast in de ruimtevaart. Met de snelle vooruitgang van de techniek en de subsidie op zonnepanelen, lijkt ook het grote publiek deze nieuwe energievorm steeds meer te omarmen. De Nederlandse overheid streeft ernaar om in 2020 twintig procent van de energie op te laten wekken uit duurzame bronnen. Zonne-energie is een belangrijke pijler in deze doelstelling, omdat alternatieve bronnen als windenergie veel bezwaren oproepen.

Vraagt u zich af of zonnepanelen daadwerkelijk financieel haalbaar zijn? Bent u benieuwd naar de terugverdientijd en uiteindelijke winst van een set zonnepanelen op uw dak? Probeer dan onze handige rekenhulp en u krijgt direct een goede inschatting van uw situatie.

link_calculator


U verwacht het misschien niet, maar de zon aan de Franse riviëra levert maar anderhalf keer meer energie dan diezelfde zon in Nederland. En dat terwijl het in Frankrijk veel vaker zonnig en warm is. Dit komt omdat zonnepanelen ook uitstekend werken als het bewolkt is. Wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen, de rest wordt verspreid.

Als alles naar behoren is afgesteld, kan een 250 Wp zonnepaneel in Nederland per jaar zo'n 200 kWh aan elektriciteit opwekken. Dat staat gelijk aan een besparing van ongeveer 50 euro. De opbrengst is echter wel afhankelijk van een groot aantal factoren, zoals de oriëntatie naar de zon, de hellingshoek en het oppervlak. Qua ligging kunt u uw zonnepanelen het beste op een zuidhellend dak plaatsen. Voorwaarde voor een optimale opbrengst is dan wel, dat de hellingshoek van het dak tussen de twintig en zestig graden is. Ondanks dat de perfecte hellingshoek in Nederland 35 graden is, kennen de uitersten van dit hellingbereik een opbrengst van slechts 5% lager. Heeft u een plat dak, dan kan een zonnepaneel op een kantelbaar armatuur gemonteerd worden. Dit is de moeite waard uit het oogpunt van zowel opbrengst als onderhoud van de panelen. Voldoende helling heeft immers als voordeel dat de panelen bij regen goed schoongespoeld kunnen worden (denk aan vogelpoep en stof). Daarnaast kan het helpen om de panelen sneeuwvrij te houden in de winter.

Kortom, er zitten veel voordelen aan het plaatsen van zonnepanelen. Hieronder vindt u een korte samenvatting van zonnepanelen op uw dak.

De voordelen van zonnepanelen

  • Bespaar flink op uw energiekosten
  • Goed voor het milieu, minder CO2 uitstoot
  •  Uw woning stijgt in waarde
  • Zonnepanelen gaan lang mee (30 tot 40 jaar)
  • Snelle installatie, levert direct energie
  •  Minder afhankelijk van energieleverancier en prijsontwikkelingen
  •  Uw kunt de panelen laten voorfinancieren zonder dat uw maandlasten stijgen.

Bij Zon Bewust staat de klant centraal. Daarom bieden wij al onze klanten verschillende mogelijkheden tot het bestellen en plaatsen van zonnepanelen. 

 

  1. Offerte op maat: Een adviseur stelt voor u een offerte op maat op, op basis van uw wensen en op basis van de mogelijkheden van uw woning. Als u ons aanbod interessant vindt, dan komen wij altijd langs voor een technische inspectie. 
  2. Bestel alle onderdelen los in onze webshop of stel uw eigen systeem samen.
  3. Vaste en complete zonnepaneel-pakketten: Deze pakketten zijn door ons met zorg samengesteld en zijn voor elk type woning geschikt.

Financiering

Tevens bieden wij u als klant de mogelijkheid uw systeem te laten voorfinancieren tegen een zeer aantrekkelijke rente van 5,9% tot 6,3% (afhankelijk van uw situatie). Op deze manier kan het maandbedrag van de financiering gelijk of zelfs lager worden gesteld aan de maandelijkse besparing van uw panelen. Uw huidige maandlasten blijven in de terugverdientijd van uw systeem (gemiddeld 10 jaar) gelijk of worden zelfs lager. Na de terugverdientijd zullen uw maandlasten aanzienlijk lager worden. Afhankelijk van het systeem kan dit wel oplopen tot € 150,- per maand.