KLANTEN GEVEN
ZON BEWUST
GEMIDDELD EEN
8,5

Financiering

Geen geld, maar wel zonnepanelen op uw dak? Dit is geen probleem bij Zon bewust!

Omdat Zon Bewust iedereen de mogelijkheid wil bieden om gebruik te maken van onze duurzame systemen, werken wij samen met een financieringspartij.

Als uw budget niet toereikend is om zelf een duurzaam systeem als zonnepanelen of een zonneboiler te financieren, kan het zeer interessant zijn om een systeem te laten voorfinancieren. Omdat de duurzame systemen van Zon Bewust een dermate hoge besparing per maand opleveren, kunt u het maandbedrag van uw financiering volledig betalen met uw besparing. U heeft uw systeem dan afbetaald in de terugverdientijd van het systeem, waarna u nog jaren profijt heeft van uw systeem. Uiteindelijk kunt u binnen 25 jaar enkele duizenden euro's besparen.

Voor het voorfinancieren van onze systemen heeft Zon Bewust zeer gunstige afspraken gemaakt met een financieringspartij. Deze financieringspartij levert alle financieringen voor onze duurzame projecten tegen zeer lage rente tarieven. Afhankelijk van uw wensen en situatie varieert de rente van 5,5 % tot 6,2 %. Met deze rentes heeft het voorfinancieren van uw systeem een lage impact op de terugverdientijd. Omdat alle systemen van Zon Bewust duurzame systemen zijn, kunt u de betaalde rente nog grotendeels aftrekken van uw belasting. Hierdoor zal de door u betaalde rente in het gunstigste geval nog maar 2,8 % bedragen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

U laat een systeem (zonnepanelen, zonneboiler of beide) door Zon Bewust op uw dak plaatsen. Uw systeem wordt volledig betaald door de financierende partij. U gaat voor een periode van circa 10 jaar (afhankelijk van de grote van het systeem) een vast maandbedrag betalen. Dit maandbedrag wordt dan gelijk gesteld aan uw maandelijkse besparing. Uw maandlasten blijven dus gelijk, alleen investeert u in uw eigen duurzame systeem in plaats dat u maandelijks onnodig geld overmaakt naar uw energieleverancier. Op het moment dat uw systeem is afbetaald zullen uw maandlasten voor de resterende periode aanzienlijk lager worden.

Het is zelfs mogelijk om de maandelijkse aflossing lager te maken als de maandelijkse besparing van het systeem. U maandlasten zullen dan vanaf het moment dat uw systeem is geplaatst direct lager liggen, waardoor u maandelijks meer geld vrij te besteden heeft. Hierdoor zal de doorlooptijd van uw financiering uiteraard wel langer worden.

Een voorbeeld

U laat door Zon Bewust een zonnepanelensysteem plaatsen van 15 panelen voor € 7.100,- inclusief montage.

Dit systeem levert u de eerste 11 jaar gemiddeld € 75,50 per maand op. (in deze prijs is een magere prijsstijging van 4% ingecalculeerd)

Bij een doorlooptijd van 11 jaar zal u maandelijks circa € 74,00 moeten aflossen.

Tijdens de resterende 14 jaar van uw opbrengstgarantie kunt u bij een gelijkblijvende prijsstijging nog circa € 19.000,- besparen.

Als u kiest voor een doorlooptijd van 15 jaar zal uw maandelijkse aflossing circa € 60,00 bedragen. In dit geval houdt u dus direct € 15,00 per maand over.

Tijdens de resterende 10 jaar van uw opbrengstgarantie zult u bij een gelijkblijvende prijsstijging nog circa € 17.000,- besparen.

 

Wilt u weten wat de invloed van en financiering is op uw situatie?

Met onze calculator kunt u dit in een handomdraai zelf berekenen.

link_calculator