KLANTEN GEVEN
ZON BEWUST
GEMIDDELD EEN
8,5

Subsidies

Landelijke subsidiesGratis_geld

Denkt u erover om te investeren in duurzame elektriciteit met zonnepanelen? Dan kunt u in aanmerking komen voor subsidie.

Rijkspremie Zonnepanelen

Vanaf maandag 2 juli 2012 is de regeling van AgentschapNL geopend en kunnen particulieren subsidie aanvragen voor zonne-installaties (zon-PV). Agentschap NL voert de regeling uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Digitaal indienen;

U kunt uw subsidie digitaal indienen via het eLoket.

Voor wie is de subsidie zonnepanelen bedoeld;

De tegemoetkoming voor de aanschaf van zonnepanelen is beschikbaar voor particulieren. Voor elk adres kunt u maximaal één aanvraag indienen. De subsidie is niet bedoeld voor ondernemers.

Subsidiebedrag;

Het subsidiebedrag is 15 % van het aankoopbedrag van een zon-PV installatie. Daaronder vallen de kosten voor het materiaal, bijvoorbeeld de aanschaf van de panelen en ondersteunende apparatuur, zoals omvormers. U krijgt geen subsidie voor de arbeids- en verbouwingskosten. Wilt u in aanmerking komen voor subsidie, dan moet de installatie groter zijn dan 0,6 kilo Wattpiek. U kunt maximaal € 650,- subsidie krijgen.

Het subsidieplafond voor deze subsidieregeling is € 21.550.000,- voor het jaar 2012. Subsidieaanvragen worden in behandeling genomen op volgorde van datum. Meer informatie over de voorbereiding van het aanvragen en het aanvragen zelf vindt u op de website van AgentschapNL.

Lokale subsidies

Vaak stellen ook lokale en provinciale overheden extra subsidie beschikbaar voor zonne-energie.

Gemeentes doen dat meestal onder noemer van duurzaam wonen. Niet alleen voor isolatie, maar ook voor dubbele beglazing en vaak is er ook een extra potje voor zonne-energie. Daar kunt u als inwoner van die gemeenten van profiteren.

Provincies doen er vaak nog een schepje bovenop.

Hier vindt u een overzicht van alle projecten die bij ons bekend zijn. Klik op de plaatsnaam voor meer informatie.

Provincies

Benieuwd of er in uw gemeente ook een lokale regeling is voor energiebesparende maatregelen aan uw woning ?

Doe hier de subsidiecheck door alleen maar uw postcode in te vullen.

Of check via de energiesubsidiewijzer wat de mogelijkheden zijn.